Ons eerste kennismakingsgesprek houd ik het liefst bij mij thuis. Op die manier krijgen jullie een beeld van mij. Als het klikt, dan plannen we een vervolggesprek. Dit doe ik bij voorkeur bij jullie thuis, dat praat voor jullie het gemakkelijkst. Lekker ontspannen in jullie eigen omgeving. Dan ga ik in op jullie persoonlijke verhaal en nemen we uitgebreid de details door. Zo plannen we samen jullie trouwceremonie tot een prachtig geheel!

Tarieven

Wat zijn de tarieven?  Een hele belangrijke vraag voor jullie met een duidelijk antwoord. Voor een ceremonie in Noordoost Nederland betalen jullie € 550,00. Dit is inclusief 21% BTW en reis/benzinekosten. Ik ben van mening dat in de andere regio’s in Nederland de zelfstandige trouwambtenaar goed vertegenwoordigd is. Daardoor concentreer ik me op de  provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Maar als jullie door mij getrouwd willen worden in een andere provincie of in het buitenland, neem altijd contact op. Hier sta ik zeker voor open! Graag zal ik dan een passende offerte maken.

Wat krijgen jullie hiervoor?

* Kennismakingsgesprek bij mij thuis

* Vervolggesprek bij jullie waar alle belangrijke zaken uitgebreid worden besproken

* Eventueel bezoek samen aan de trouwlocatie

* Het schrijven van een toespraak die jullie op het lijf is geschreven

* Het halen en wegbrengen van de huwelijksakte

* Een warme, interactieve ceremonie met een lach en een traan

* Speciaal uitgezocht gedicht wat bij jullie past

* Aandenken van mij voor jullie

 

TROUWEN IN DE GEMEENTE EMMEN

Trouwen jullie in de gemeente  Emmen, dan betaal je alleen de legeskosten aan de gemeente. Denk hierbij aan de benodigde uittreksels en het opmaken van de akte. Mijn vergoeding wordt dan betaald door de gemeente Emmen. Jullie kunnen je voorkeur voor een trouwambtenaar uitspreken tijdens de huwelijksaangifte.

Tevens zijn er mogelijkheden om op een kosteloos moment in een gemeente met alleen jullie getuigen te trouwen. Dan kunnen jullie op een ander tijdstip op een favoriete plek, in het buitenland bijvoorbeeld, elkaar nogmaals het jawoord geven tijdens een Nederlandse ceremonie. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leg ik graag verder uit in een gesprek.

 

ANDERE  EVENTUELE KOSTEN BUITEN DE GEMEENTE EMMEN

* Leges van de gemeente waar jullie trouwen

* Benoeming als Babs voor 1 dag in die gemeente. Sommige gemeentes brengen hiervoor de kosten in rekening bij het bruidspaar, andere niet. Vraag hiernaar bij de betreffende gemeente.

* Trouwboekje

* Reiskosten buiten Noordoost Nederland

Buiten de gemeente Emmen komt er, naast de plaatselijk geldende legeskosten, dus mijn bovengenoemde vergoeding bij. Neem op tijd contact op met de gekozen trouwgemeente over de plaatselijke regels zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Denk ook aan de huwelijksaangifte vooraf. De tijd tussen aangifte en trouwdatum mag maximaal 1 jaar en minimaal 2 weken zijn.