Mijn naam is Heleen Braam-Wenning (1962). Ik ben geboren en getogen in de gemeente Emmen en sinds 1983 getrouwd met Hans. We hebben samen 3 prachtige kinderen die inmiddels het huis uit zijn. Ook ben ik de trotse oma van een prachtige kleindochter waar ik 1 x per week op mag passen! In 2010 hebben we een oud huis in Oranjedorp gekocht dat we met zweet en zwoegen maar ook met veel liefde aan het opknappen zijn. We wonen er met veel genoegen samen met onze 3 katten. In de nabije toekomst hoop ik van onze eigen tuin een echte trouwtuin te maken! We hebben een gezellig vakantiehuis/B&/B  is de tuin gebouwd. Kijk voor meer info op www.detrouwerie.nl. Nu moeten we met de tuin aan de slag!

Al vele jaren werk ik met veel plezier bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Emmen. Ook was en ben ik nog steeds op drukke trouwdagen gastvrouw tijdens huwelijken in het Trouwpaviljoen. Op die manier ben ik besmet geraakt met het trouwvirus. Toen ik tijdens het huwelijk van mijn zusje de trouwakte mocht voorlezen, was ik helemaal verkocht. Dit wilde ik ook!

Na het succesvol afronden van een 1 jarige Hbo-opleiding op communicatiegebied, heb ik gesolliciteerd naar de functie van buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Op 5 december 2006 ben ik beëdigd. Inmiddels heb ik al meer dan 200 huwelijken voltrokken op hele verschillende locaties in de gemeente Emmen en daarbuiten.

Verder heb ik jaren in het bestuur van de personeelsvereniging van de gemeente Emmen gezeten. Menig reisje of activiteit heb ik verzonnen of georganiseerd. Vooral leuke dingen bedenken voor de kinderen van onze leden, dat vond ik heel leuk om te doen. Dit jaar ben ik gestopt i.v.m. mijn andere drukke werkzaamheden.